Sociale projecten dicht bij huis

We kunnen rekenen op verschillende mooie initiatieven:

Huis “Mensa”

Wil een voorlopige thuis bieden aan thuisloze vrouwen, eventueel met kinderen. De zusters van Don Bosco geven de voorkeur aan de minsten.

Integraal

Werkt rond huiswerk- en studiebegeleiding, het bevorderen van zelfstandigheid van de deelnemers, ontmoeting en integratie, evenals interreligieuze dialoog.

Open Balie

is een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen verpozen en tot gesprek komen. Welkom elke zaterdag van 09.30 tot 12 uur. Kans op maaltijd vanaf 10.30 uur.

Open Parochiehuis

Open Parochiehuis is een ontmoetingsplaats waar mensen een gezellig babbeltje kunnen slaan of een gezelschapsspel spelen.

Welkom elke dinsdag van 14 tot 17 uur

Poverello

Poverello is een plaats waar je op weekdagen dagelijks warm kan eten of een tas soep kan krijgen tegen een kleine vergoeding.

Sint-Michielsbeweging

De Sint-Michielsbeweging wil jonge mensen begeleiden in hun geloofsgroei als christen. Vanuit de oproep van Jezus’ Blijde Boodschap willen we het Evangelie handen en voeten geven. We proberen in vriendschap op weg te gaan met mensen in nood.

Vincentius Brugge Sint-Pieters

Vincentius Brugge Sint-Pieters bedeelt maandelijks voedsel in Huize Fotini

SOCK

Solidariteit Onthaalhuis Christus Koning (SOCK) heeft een onthaalhuis dat een verblijf biedt aan daklozen en vluchtelingen. Een groep omarmers begeleidt de inwoners van het onthaalhuis.

Missieprojecten

Missiekring Tulay

Missiewerkgroep Tulay slaat een brug naar andere continenten.

Samen met alle medewerkers delen we enthousiasme en motivatie, solidariteit en engagement. We slaan een brug naar arme, noodlijdende gemeenschappen in de Derde Wereld, onze eigen broers en zussen. Zo zijn we mens voor elkaar vanuit de vreugde van Jezus’ evangelie.

Missiewerkgroep Sint-Anna en Sint-Donatianus vormen samen missiekring Tulay.

Werkgroep solidariteit

Werkgroep solidariteit

Met de werkgroep ‘solidariteit’ komen we samen om Welzijnszorg en Broederlijk Delen praktisch voor te bereiden. Heb je zin om mee te werken met Welzijnszorg of Broederlijk Delen stuur gerust een mail naar secretariaat@kerkinbrugge.be.

Wij gebruiken cookies om u als bezoeker de best mogelijke gebruikerservaring te geven op onze site. Bij het verder surfen gaat u hiermee akkoord.  Meer info