Doopaanvraag

Neem hiervoor tijdig contact op (minimum 3 maanden) gebruik hiervoor het aanvraagformulier of telefonisch via het secretariaat.  We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

Doopsel

De doop is meer dan het vieren van de geboorte. De doop neemt het kind op in de geloofsgemeenschap van christenen, van mensen die hun leven met dat van Jezus Christus willen verbinden.

Doopvieringen gaan door in één van onze parochiekerken. Het doopmoment is vrij te kiezen, naar gelang de beschikbaarheid van de priester en de kerk. Je hoeft hiervoor niet te wachten tot na de geboorte om contact op te nemen. Het kan gerust gedurende de zwangerschap.

Net als jullie vinden we het vanuit onze gemeenschap belangrijk om er een feestelijk en zinvol moment van te maken.


Doopsel voor 7-jarigen

Meer en meer komt het voor dat ouders van kinderen op schoolleeftijd hun kind willen laten dopen. Deze vraag is vaak nauw verbonden met de wens om hun kind te laten deelnemen aan de eerste communie.De voorbereiding op de eerste communie gebeurt via de school. Voor de kinderen die nog niet gedoopt zijn, bieden we een doopvoorbereiding aan. 

De doopvoorbereiding bestaat uit enkele beurten waarin zowel met de kinderen als met de ouders op weg gegaan wordt. Ook de peter en de meter zijn van harte welkom. Zo’n doopsel op schoolleeftijd biedt veel kansen want de kinderen zijn veelal zeer ontvankelijk voor Bijbelse verhalen en catechetische spelvormen. Het feit dat ouders en kinderen verschillende beurten samen op weg gaan, laat ook ruimte om ‘opdrachtjes’ mee te geven naar huis. We werken rond de thema’s ‘namen en handen’, ‘licht’ en ‘water’. 

Is uw kind nog niet gedoopt en wenst het de eerste communie te ontvangen?
Neem dan contact via secretariaat@kerkinbrugge.be.


Doopsel op volwassen leeftijd

Het catechumenaat

Je bent 14 jaar of ouder en wil graag christen worden, neem dan contact op met het  pastoor Lieven Soetaert.

De weg naar het doopsel duurt in principe anderhalf jaar opdat er voldoende tijd kan zijn om het geloof te leren kennen, vieren en beleven. Uitzonderlijk kan hiervan afgeweken worden.

Gedurende de hele weg geniet de doopkandidaat een intense begeleiding in de plaatselijke kerkgemeenschap. Enkele mensen van ter plaatse vormen een groepje rond de kandidaat en leren hem/haar de verschillende aspecten van het christen-zijn kennen.

Meer info op www.catechesebrugge.be/doopsel.

Wij gebruiken cookies om u als bezoeker de best mogelijke gebruikerservaring te geven op onze site. Bij het verder surfen gaat u hiermee akkoord.  Meer info