Het vredeslicht

Het vredeslicht is een wereldwijd initiatief dat warmte, vreugde en licht wil doorgeven. Het reist vanuit Bethlehem via Wenen naar ruim 30 landen, zonder onderweg te doven.

De startplaats is niet toevallig. In het multiculturele Bethlehem loert om elke hoek de kans op conflict. Vrede is er alleen mogelijk vanuit een bewuste handreiking van elke persoon en vanuit iedere overtuiging.

Ook België ontvangt een vonk van dit licht en verspreidt het naar verschillende steden. In Brugge kwam het vredeslicht aan in de Magdalenakerk. Het werd er op 22 december 2021 om 18u30 verwelkomd met een sfeervolle ceremonie in kleine kring, omwille van de veiligheid. We voorzagen een livestream voor iedereen die het moment toch graag meevolgde via  YouTube.

Boekje Geloofsverdieping

In het boekje “Geloofsverdieping” vindt u een rijke bron van mogelijkheden tot geloofsverdieping die men aanbiedt in de Pastorale Eenheid Sint‐Donatianus.

We zijn ons ervan bewust dat het aanbod in deze brochure niet volledig is, maar het biedt de kans om u verder in te lichten langs de vermelde contactpunten.

Adem-Tocht

Intussen bestaat de Brugse groep van Adem-Tocht drie jaar . Na de coronaperiode werd de draad opnieuw opgenomen en zijn de maandelijkse bijeenkomsten hervat. Ook de weg naar de diocesane bezinningsdag werd gevonden. Het lidgeld voor volgend werkjaar (een abonnement op het tijdschrift Adem-Tocht en een verzekering ) werd vast gelegd op 17 euro (22 euro voor samen wonenden). De bijeenkomsten blijven doorgaan op de laatste donderdagnamiddag van de maand om 14.30 u.

U bent welkom als U intussen senior bent !

Wie interesse heeft kan ook eens vrijblijvend van Adem-Tocht komen proeven op een bijeenkomst in het klooster van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw van De Potterie, Potterierei 79 (er is parkeergelegenheid naast het klooster).

Jan Tilleman( 0476 709721) is geestelijk begeleider van de groep en Dirk François (0476 335439)voorzitter.

De thema’s voor volgend werkjaar zijn bekend: September :’ De synodale weg van de kerk’, oktober: ‘Bidden vandaag’, november : ‘Eenzaamheid, een chronische kwaal’, december : ‘Betekenis geven aan het leven’.

Wie niet naar de bijeenkomsten kan komen kan zich ook op het tijdschrift abonneren.

Meer info over deze spiritualiteitsbeweging: Joris.Weyts@telenet.be, 0473.849795

Wij gebruiken cookies om u als bezoeker de best mogelijke gebruikerservaring te geven op onze site. Bij het verder surfen gaat u hiermee akkoord.  Meer info