Foto: Sandra Schleter (creative commons)

Kerkelijke uitvaart

In een kerkelijke uitvaart nemen we dankbaar en hoopvol afscheid van wie overleden is. We nodigen uit tot gebed dat God zich ontfermt over wie gestorven is en dat Hij ons mag sterken in liefde en in troost.

Hoe vraag ik een kerkelijke uitvaart aan?

  1. Bij een overlijden neem je eerst contact op met de uitvaartverzorger. Die regelt alle formaliteiten. Wie een kerkelijke uitvaart wenst, kiest voor een dienst in een kerk.
  2. Samen met de uitvaartverzorger telefoneer je naar de uitvaartlijn (0460 95 69 75). Zuster Myriam en dhr. Georges Vanparys zorgen voor het contact met de voorganger.
  3. De voorganger (priester, diaken of medewerk(st)er) maakt een afspraak, komt bij u op rouwbezoek en helpt de uitvaart voorbereiden.

Na de uitvaart…

Op 2 november (Allerzielen) herdenken we onze dierbare overledenen waarvan we het voorbije jaar afscheid hebben genomen. Tijdens deze viering wordt een gedachteniskaartje met de namen van alle overledenen uitgedeeld. Na de viering wordt aan elke familie het naamkruisje van de overledene meegegeven.

Wij gebruiken cookies om u als bezoeker de best mogelijke gebruikerservaring te geven op onze site. Bij het verder surfen gaat u hiermee akkoord.  Meer info