Activiteiten

Tulay verzorgt jaarlijks een tweetal activiteiten ten voordele van de 4 missieprojecten  (zie hieronder)

Klik op de affiche om deze te downloaden

Confituurverkoop

Jaarlijks is er in oktober een confituurverkoop. Zo kan je na elke viering (een) potje(s) heerlijke én zelfgemaakte confituur aankopen à 4 of 6 euro.

Quizavond

U bent een fervent quizzer! Dan is de quizavond van Tulay the place to be.

Kisensu, Congo – Hospitalisatiecentrum

Het werk van Lieve Boute, zuster van het Geloof van Tielt, is een centrum voor ondervoede kinderen. Zuster Boute verbleef in Congo van 1961 tot 2004 en werkte mee aan de evolutie van hun project met een gezondheidscentrum, een hospitalisatiecentrum en een kraaminrichting.

Sinds 2004 kwam zuster Lieve terug naar België en is het project helemaal in handen van de Congolese congregatie. Via de zusters is er nog steeds een vlotte samenwerking.

Rukoma, Rwanda – Medisch centrum
Foto: bron Kerknet

Dit was het missiehuis van de zusters van Maria van Pittem.

Tijdens de genocide van 1994 kwamen de zusters terug naar België.

Het werk is ondertussen overgenomen door de inlandse congregatie die in dezelfde geest verder werken. Naast het medisch centrum en de opvang van moeders met ondervoede kinderen zet de congregatie zich ten volle in voor armen en ouderen. Zij worden door hun dorpsgenoten uitgesloten en aan hun lot overgelaten. De zusters zorgen voor hen, bijgestaan door inlandse lekenbroeders. De congregatie levert er bijzonder goed werk.

Project Zwartzusters-Brazilië

Het charisma van de Zwartzusters in Brazilië is, als parochiezusters in dienst staan van de noden van het ogenblik, getuigend door persoonlijk en gemeenschappelijk gebed, gemeenschapsleven, pastorale en sociale acties.

In 1966 vertrokken de eerste zusters naar Brazilië. Zij vestigden zich in de armenwijken van de grootstad Salvador da Bahia.

Er bevinden zich op vandaag drie gemeenschappen in Salvador da Bahia, één in Itacoatiara Amazone en één in Candeias Bahia. Veel aandacht gaat uit naar kinderen, jongeren, zieken, gehandicapten die in paalwoningen of in sloppenwijken wonen.

Project Koduru, India – Medisch centrum

In 2005 werd in Koduru een nieuwe parochie opgericht, de Sint-Thomasparochie.

In dit gebied leven de meeste mensen van landbouw, vooral van rijst en suikerriet. De katholieke gemeenschap behoort overwegend tot de Dalits, mensen die niet meetellen in het kastenstelsel van India.

Slechts 20% heeft lager onderwijs gevolgd. De pastorale werking is vooral gefocust op een menswaardig bestaan voor de Dalits. Belangrijk hierbij is vorming en opvoeding van kinderen en jongeren. De parochie wil in de eerste plaats families ondersteunen en bijstand verlenen, zodat kinderen er volop de kans krijgen onderwijs te volgen.

Steunen

Kan je op het nummer
BE66 0689 3498 4643

of via Payconiq

Wij gebruiken cookies om u als bezoeker de best mogelijke gebruikerservaring te geven op onze site. Bij het verder surfen gaat u hiermee akkoord.  Meer info