Welkom op de inzegening van het gerestaureerde Cacheux-orgel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Brugge op zaterdag 26 oktober 2024 om 19 uur.
Wie de Onze-Lieve-Vrouwekerk binnenstapt, is meteen onder de indruk van het prachtige koordoksaal met het 18-eeuwse orgel en daar boven het grote eikenhouten triomfkruis met de gekruisigde Christus, (1594), een werk van de Brugse beeldhouwer Jan Aerts. Het orgel werd in de periode 1721-1724 gebouwd door Corneille Cacheux (1687-1738) uit Atrecht (Arras). Het werd in 1855 hersteld en verbeterd door de Brugse orgelbouwer Louis Benoit Hooghuys (1822-1885) en in 1954 vernieuwd door de firma Loncke. Sinds 2022 werd door de orgelbouwer Schumacher uit Eupen een grondige restauratie uitgevoerd.

Het gerestaureerde orgel, slot van de reeds 25 jaar aanslepende restauratie, wordt op zaterdag 26 oktober om 19 uur door onze bisschop Lode Aerts gezegend. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het ensemble CURRENDE olv Erik Van Nevel en het orgel wordt ingespeeld door Ignace MICHIELS, organist van de kathedraal. Na het inspelen heffen we het glas op afronden van de restauratie en de nieuwe loopbaan van het gerestaureerde orgel.
Iedereen is van harte welkom en dit zonder inschrijven!


Namens de kerkfabriek,
Luc Coulier, voorzitter

Wij gebruiken cookies om u als bezoeker de best mogelijke gebruikerservaring te geven op onze site. Bij het verder surfen gaat u hiermee akkoord.  Meer info